Άθληση και υγεία

Άθληση και υγεία

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι λέγανε ”Νους υγιείς εν σώματι υγιή”,

επισημαίνοντας έτσι την αξία της γυμναστικής, κάτι που οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και η καθιστική ζωή, μας έχουν οδηγήσει στο να το αμελήσουμε.

Ωστόσο τα οφέλη που αποκομίζουμε από την γυμναστική είναι σημαντικά και επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να ενσωματώσουμε την γυμναστική στην καθημερινότητα μας, με κυρίαρχο σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.

Κάνοντας αυτό το δώρο στον εαυτό μας, το σώμα μας θα μας ανταμείψει πολύ σύντομα με ευεξία, ομορφιά και υγεία!

Η άσκηση όμως μπορεί να γίνει επικίνδυνη και να επιβαρύνει ένα προϋπάρχον πρόβλημα υγείας θέτοντας σε κίνδυνο τον ασκούμενο όπου εν αγνοία του και άθελα του έθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Επομένως πριν ξεκινήσετε να γυμνάζεστε, είναι απαραίτητη είναι μια παθολογική εξέταση ώστε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, να διαγνωστεί έγκαιρα και να μην επιβαρυνθεί από κάποια άσκηση που απαγορεύεται στην προκειμένη περίπτωση.

Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που οι χώροι εκγύμνασης ζητάνε απαραίτητα κατά την εγγραφή σας, ιατρική βεβαίωση για συμμετοχή και εγγραφή σε για αθλητικές δραστηριότητες (γυμναστήριο, κολυμβητήριο, χορό κλπ), πιστοποιώντας έτσι την κατάσταση της υγεία σας.

Για την χορήγηση Ιατρικής Βεβαίωσης απαιτείται Κλινική Εξέταση από Παθολόγο και η διάρκεια ισχύος της είναι 12 μήνες.

Πλέον μπορείτε να Γυμναστείτε άφοβα και με ασφάλεια!